Δωρεάν Τιμολόγηση σε Excel

Πριν λίγες μέρες είχα μια συζήτηση με κάποιον φίλο-πελάτη, και πάνω στην κουβέντα με ρώτησε αν υπάρχει κάποιο αρχείο για να κάνει δωρεάν τιμολόγηση σε Excel. Το Excel είναι ένα πασίγνωστο πρόγραμμα, που προσαρμόζεται εύκολα κι αν ξέρεις λίγο μπορεί να κάνει απίστευτα πράγματα.

Επειδή λίγα πράγματα σε Excel ξέρω, προσπάθησα να κάνω ένα αρχείο που να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του φίλου, που νομίζω ότι είναι κι ο μέσος όρος μικρομεσαίας επιχείρησης. Αυτό το αρχείο το μοιράζομαι μαζί σας όπως είναι δωρεάν. Το έφτιαξα για τον φίλο κι έτσι όπως βγήκε το μοιράζομαι μαζί σας. Είναι εύκολο στη χρήση και προσαρμόζεται πιστεύω στις περισσότερες μικρομεσαίες εταιρείες.

Υπάρχει ένα sheet για κάθε τύπο παραστατικού.

 • Μην τους αλλάξετε όνομα γιατί δεν θα δουλεύουν οι μακροεντολές.
 • Μην προσθέσετε ή αφαιρέσετε γραμμές γιατί δεν θα δουλεύουν οι μακροεντολές.
 • Μπορείτε να επιλέξετε το παραστατικό που θα δημιουργήσετε, με τη έναρξη του προγράμματος.

 

Δωρεάν Τιμολόγηση σε Excel

Επιλέγωντας «Εισαγωγή πελάτη», ή αν μεταβείτε στο sheet «πελάτες,» μπορείτε να καταχωρήσετε όλους τους πελάτες σας, για να τους έχετε αυτόματα για μελλοντικές χρήσεις.

Στο sheet «Αρχείο», θα καταχωρούνται όλα τα παραστατικά που θα κόψετε με την χρήση αυτού του αρχείου.

Δωρεάν Τιμολόγηση σε Excel – Παραστατικά

Στο sheet «Παραστατικά» υπάρχουν κάποιες καταχωρήσεις που βοηθούν στην λειτουργία του αρχείου:
Οι 2 πρώτες κολόνες (Α & Β) αναφέρουν τα παραστατικά, αναλυτικά και με συντομογραφία.
Η 3η κολόνα (C), πρέπει να συμπληρωθεί από εσάς. Εχει τίτλο «Από ποιο νούμερο θέλετε να αρχίζει η ηλεκτρονική τιμολόγηση;» και νομίζω ότι είναι σαφές τι νούμερα πρέπει να βάλετε εκεί.

π.χ. Αν θέλετε να ξεκινήσει η αρίθμηση του «Δελτίου Αποστολής-Τιμολογίου» από του νούμερο 813, γιατί πολύ απλά, έχετε κόψει 812 χειρόγραφα, τότε θα πρέπει στη γραμμή που είναι το «Δελτίο Αποστολής-Τιμολόγιο» να βάλετε στην 3η κολόνα τον αριθμό 813.

Δωρεάν Τιμολόγηση σε Excel

Τον αριθμό αυτό, θα τον βάλετε μία φορά και θα το ξεχάσετε. Γιατί μετά την έκδοση παραστατικών, θα μπορεί από το sheet «Αρχείο» να βρει μόνο του τα νούμερα και να τα αυξάνει σωστά.

Στην 5η κολόνα (Ε) θα συμπληρώσετε τα στοιχεία της εταιρείας σας, όπως θέλετε να εμφανίζονται στα παραστατικά σας:

Δωρεάν Τιμολόγηση σε ExcelΓια παράδειγμα, τα παραπάνω στοιχεία θα εμφανίζονται στα παραστατικά σας, ως εξής:

Δωρεάν Τιμολόγηση σε Excel

Προσοχή: Μην πειράξετε την 4η κολόνα, γιατί όπως λέει κι ο τίτλος «Μην το πειράξεις»

Δωρεάν Τιμολόγηση σε Excel – Τιμολόγια:

Μόλις ανοίξετε ένα sheet, εκτός από την επωνυμίας της εταιρείας σας, θα δείτε και την θέση που έχει το logo της εταιρείας σας:

Δωρεάν Τιμολόγηση σε ExcelΘα πρέπει δυστυχώς να το αλλάξετε σε όλα τα sheet, γιατί δεν υπάρχει αυτοματοποίηση για αυτό το κομμάτι.

Επίσης θα διαπιστώσετε ότι εκτός από την αρίθμηση που είναι αυτόματη, η ημ/νία και η ώρα, είναι επίσης αυτόματα. Φυσικά και μπορείτε να βάλετε δικά σας στοιχεία και την επόμενη φορά που θα θελήσετε να ξανακόψετε ίδιο παραστατικό, θα επανέλθει η αυτοματοποίηση ημερομηνίας και ώρας.

Δωρεάν Τιμολόγηση σε Excel

ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΞΕΤΕ τίποτα μετά την κολόνα Ν, και φυσικά μην σβήσετε τις κολόνες Ο και P. Τις χρησιμοποιούμε για σε τύπους του excel

Δωρεάν Τιμολόγηση σε Excel

Επιλέγωντας το κελί με την επωνυμία του πελάτη, θα εμφανιστεί ένα βέλος, όπου θα εμφανιστεί μια λίστα με όλους τους πελάτες που έχετε καταχωρήσει στο sheet «Πελάτες». Επιλέγοντας μία εταιρεία, τα υπόλοιπα στοιχεία του θα συμπληρωθούν αυτόματα.

Δωρεάν Τιμολόγηση σε Excel

Συμπληρώστε τα στοιχεία του παραστατικού που χρειάζονται:

 • Τόπος Φόρτωσης
 • Τόπος Προορισμού
 • Σκοπός διακίνησης
 • Αρ. Κυκλοφορίας
 • Ποσότητα
 • Μονάδα Μέτρησης (Μ/Μ)
 • Περιγραφή
 • Τιμή μονάδας (χωρίς ΦΠΑ)

Δωρεάν Τιμολόγηση σε ExcelΤο ποσό, «Καθαρή Αξία» είναι το γινόμενο της ποσότητας με την τιμή μονάδας, οπότε το συμπληρώνουμε αυτόματα.

Συνεχίστε να συμπληρώνετε «Ποσότητα», κλπ κλπ για όλα τα προϊόντα σας.

Στο κάτω μέρος του παραστατικού, θα προσθέτονται αυτόματα οι ποσότητες, τα ποσά, θα υπολογίζεται το Φ.Π.Α., το ποσό πληρωμής, και το ποσό ΟΛΟΓΡΑΦΩΣ.

Δωρεάν Τιμολόγηση σε Excel

Υπάρχει χώρος για παρατηρήσεις αν θέλετε να συμπληρώσετε, και φυσικά μπορείτε να βάλετε τους αριθμούς των λογ/μων της τράπεζας σας

Δωρεάν Τιμολόγηση σε Excel

Υπάρχουν κάποια μηνύματα που μπορεί να δείτε αν κάποια στοιχεία δεν συμπληρωθούν:

Δωρεάν Τιμολόγηση σε Excel

Με την ολοκλήρωση της συμπλήρωσης του παραστατικού, πατήστε το κουμπί «Εκτύπωση».

Θα δημιουργηθεί ένα PDF που μπορείτε να στείλετε στους πελάτες σας. Το αρχείο PDF θα δημιουργηθεί στον ίδιο φάκελο που έχετε αποθηκεύσει το αρχείο Excel.

Αν κλείσετε το PDF θα επιστρέψετε στο Excel που θα σας ρωτάει αν θέλετε να εκτυπώσετε σε χαρτί το παραστατικό σας. Απαντώντας «Ναι» θα σας ανοίξει το παράθυρο εκτύπωσης για να ολοκληρώσετε την εκτύπωση του παραστατικού σας. Μπορείτε φυσικά και να μην το εκτυπώσετε και να αρκεστείτε στο PDF.

Αν ανοίξετε το sheet «Αρχείο», θα δείτε το παραστατικό που μόλις κόψατε. Σβήνωντας τις γραμμές του παραστατικού, θα μπορέσετε να ξανακόψετε το παραστατικό με την ίδια αρίθμηση.

Ολα τα παραπάνω σας τα προσφέρουμε δωρεάν, και με το αρχείο που θα κατεβάσετε να είναι ελεγμένο με Eset Nod32. Εσείς απλά ενεργοποιήστε τις μακροεντολές στο Excel σας. Το αρχείο είναι ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΟ! Κοινώς μπορείτε να δείτε όλους τους τύπους, κι όλες τις μακροεντολές. Οσες δεν γράφτηκαν από εμάς, βρέθηκαν στο internet κι είναι δωρεάν.

Απρίλιος 2017: Το πρόγραμμα προσαρμόστηκε για τις ανάγκες της Χαραλαμπίδης

Μάϊος 2017: Το πρόγραμμα προσαρμόστηκε για τις ανάγκες της KM Vending

Σημ.: Εσείς δεν θα δείτε τις παραπάνω αλλαγές γιατί έγιναν σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πελατών (και φυσικά δεν είναι η δωρεάν έκδοση)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε κίνηση με την έκδοση ηλεκτρονικών τιμολογίων, μιλήστε πρώτα με τον λογιστή σας!

Σημ.: Τα σχόλια σας ειναι καλοδεχούμενα. Μην ξεχάσετε να μας στείλετε τα σχόλια σας, για μελλοντική βελτίωση.

Σημ2.: Από 2/1/2018 αλλάξαμε τον τρόπο που μπορείτε να το κατεβάσετε. Περίπου 1000 download με μόνο 15 σχόλια και καμία κοινοποίηση σε social media μέχρι την 1/1/2018… Από 2/1/2018 θα πρέπει να καταχωρείτε το όνομά σας κι ένα email όπου θα λάβετε το link. Δεν πρόκειται να σας στέλνουμε ενοχλητικά email (spam). Εδώ το site μας δεν ανανεώνουμε όσο συχνά θα έπρεπε… Ισως καμιά ενημέρωση για τυχόν καινούργιες εκδόσεις του αρχείου.

Κατεβάστε την έκδοση του Δωρεάν Τιμολόγηση σε Excel από εδώ δίνωντας το όνοματεπώνυμό σας και το email σας:

12/2/2018
Ζητώ συγνώμη αλλά η συμπεριφορά ορισμένων με αναγκάζει να κατεβάσω το αρχείο. Μετά από 5.500 προβολές, 2.000 (περίπου) λήψης, ΚΑΝΕΝΑ share σε σελίδες δικτύωσης, και με μόνη υποχρέωσή από μέρους σας να δώσετε το όνομά σας, υπάρχουν τύποι που ούτε αυτό δεν δίνουν, και με κοροϊδεύουν γράφωντας για
όνομα «δδδδ» με email mail.kefalas@gmail.com
ή το όνομα «ASD» με email «enig@gmail.com»
ή το όνομα «ιβηωβξσωφ» με email «ippokampos88@gmail.com»
Οι 1.000 που το κατέβασαν μετά την αλλαγή και την υποχρέωση να δίνουν το email τους, μπορούν να σας βεβαιώσουν ότι δεν έχουν λάβει ούτε ένα email από εμάς…
Σίγουρα θα το ξανα-ανεβάσω, αλλά θα σκεφτώ πως θα κάνω στο μέλλον, και θα το ανακοινώσω πάλι μέσα από αυτή τη σελίδα.
Και πάλι συγνώμη.

21/3/2018
Σχεδόν έναν μήνα μετά, και έπειτα από αρκετές ενοχλήσεις για να στείλω το αρχείο, το ξανα-ανεβάζω, με μια μικρή επέμβαση στην έκδοση 1.3.3 (δείτε το βίντεο)

Η ιστοσελίδα μας έχει συμδορφωθεί πλήρως με την Ευρωπαϊκή οδηγεία σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων (GDPR).

Name *

Email *

Σύντομα θα ανεβάσω βίντεο με τις εκδόσεις για φροντιστήρια και για ξενοδοχεία. (δεν είναι δωρεάν, αλλα με ένα συμβολικό ποσό)

Δείτε οδηγίες για την χρήση του:

Αλλαγές στην έκδοση 1.3.3

133 σκέψεις στο “Δωρεάν Τιμολόγηση σε Excel

 • Καλησπέρα, αρχικά ευχαριστώ για το αρχείο. Για μία μικρή εταιρεία λύνει τα χέρια αν είσαι σε αρχικό στάδιο και θες να ξεφύγεις από το χειρόγραφο τιμολόγιο χωρίς να πρέπει να αγοράσεις ένα ακριβό πρόγραμμα. Θα ήθελα να κάνω μια επισήμανση.
  Όπως υπάρχει η μακροεντολή για τους πελάτες και συμπληρώνονται αυτόματα τα πεδία, δεν θα μπορούσε να γίνει αντίστοιχα μια βάση δεδομένων για τα προιόντα της εταιρείας και να συμπληρώνται αυτόματα? Έτσι γλιτώνεις χρόνο σε κάθε τιμολόγιο επιλέγοντας τον κωδικό χωρίς να γίνονται λάθη και βοηθάει πολύ ειδικά αν έχεις σχετικά μικρό κωδικολόγιο. Ευχαριστώ

  • Καλημέρα Γιώργο Τ. και σε ευχαριστούμε για το σχόλιο.
   Εχεις απόλυτο δίκιο. Για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να γίνουν και δοκιμές. Εκτός από εμάς και την φαντασία μας, θα χρειαστούμε και κάποιον που να το δουλεύει καθημερινά και να μας πει τις προτάσεις του για βελτίωση, για διορθώσεις κλπ.
   Εαν θέλεις να κάνεις τις δοκιμές και να βοηθήσεις, στείλε ένα email και να είσαι σίγουρος οτι θα προσθέσουμε την πρόταση σου στην επόμενη έκδοση σύντομα!

   • Καταρχάς να σας ευχαριστήσω για την εξαιρετική σας δουλεία και διάθεση του συγκεκριμένου αρχείου δωρεάν.
    Κατά δεύτερον θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι μετά από αρκετό ψάξιμο ( μιας και είμαι άσχετος από προγραμματισμό) βρήκα τρόπο για να γίνεται η αυτόματη συμπλήρωση προϊόντων μιας εταιρείας, με βάση το ερώτημα του κυρίου Γιώργου Τ. .
    Για να μην τα πολυλογώ τα βήματα είναι τα εξής:
    1) Πηγαίνετε στο αρχείο που έχετε κατεβάσει για την τιμολόγηση και δημιουργήστε ένα νέο φύλλο εργασίας(κάτω στην οθόνη σας, εκεί που έχει ένα σταυρό) και ονομάστε το όπως εσείς θέλετε αρκεί να γνωρίζετε ότι εκεί βρίσκονται τα προϊόντα της εταιρείας σας.
    2) Στο φύλλο εργασίας που δημιουργήσατε γράψτε σε δύο στήλες (π.χ Α και Β) τις λέξεις ΚΩΔΙΚΟΣ και ΠΡΟΪΟΝΤΑ
    3) Στην στήλη ΚΩΔΙΚΟΣ βάζετε όποιον κωδικό εσείς θέλετε αρκεί να είναι συγκριτικά μικρός και να μην είναι ίδιος με κάποιον άλλον κωδικό
    4) Στην στήλη ΠΡΟΪΟΝΤΑ όπως φαντάζεστε γράφετε τα προϊόντα που διαθέτει η εταιρεία σας
    5) Σε αυτό το σημείο πηγαίνετε στο φύλλο εργασίας που επιθυμείτε να κάνετε την αυτόματη συμπλήρωση (π.χ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΠΩΛΗΣΗΣ) και δημιουργήστε σε οποιαδήποτε στήλη επιθυμείτε (π.χ στην στήλη Ο) και από την σειρά 26 έως 42, μια στήλη με το όνομα ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ( το όνομα να βρίσκετε στην σειρά 25)
    6) Στην συνέχεια εκεί που λέει ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΙΔΟΥΣ από την σειρά 26 και έπειτα μέχρι την σειρά 42, θα επιλέγετε το κουτάκι (π.χ το κουτάκι ακριβώς κάτω από την ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΙΔΟΥΣ το οποίο βρίσκεται στην σειρά 26) και έπειτα θα επιλέξετε το εικονίδιο fx (το οποίο είναι για την εισαγωγή συναρτήσεων).
    7) Εδώ τώρα στο σημείο που λέει (επιλογή κατηγορίας) επιλέγουμε Αναζήτηση & Αναφορά και έπειτα στην επιλογή συνάρτησης πηγαίνοντας κάτω κάτω επιλέγουμε την συνάρτηση VLOOKUP.
    8) Πλέον μετά την επιλογή της συνάρτησης έχει εμφανιστεί ένα νέο μικρό παραθυράκι. Στο παραθυράκι αυτό εκεί που λέει Τιμή_αναζήτησης πληκτρολογούμε το κεφαλαίο γράμμα από την στήλη που δημιουργήσαμε τον ΚΩΔΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ και τον αριθμό της σειράς (π.χ αν ήτανε στην στήλη O θα γράψουμε O26 γιατί βρίσκεται στην στήλη O και σειρά 26 και το ίδιο θα κάνουμε και για τα επόμενα κουτάκια της στήλης ολοκληρώνοντας βέβαια το τωρινό αλλάζοντας τον αριθμό της σειράς π.χ το επόμενο είναι στην σειρά 27 άρα O27 ).
    9) Έπειτα εφόσον πληκτρολογήσουμε το προηγούμενο βήμα το αμέσως επόμενο βήμα είναι το σημείο που λέει Πίνακας. Στο σημείο αυτό επιλέγουμε με το ποντίκι μέσα στο κενό πλαίσιο και έπειτα επιλέγουμε το φύλλο εργασίας με όνομα ΠΡΟΪΟΝΤΑ που έχουμε δημιουργήσει, και στην συνέχεια επιλέγουμε τον πρώτο κωδικό από την αρχή μαζί με το προϊόν που βρίσκεται δίπλα του και κατεβάινουμε προς τα κάτω μέχρι και τον τελευταίο κωδικό και προϊόν που υπάρχει στο φύλλο εργασίας.
    10) Αμέσως μετά από αυτό το βήμα υπάρχει το βήμα Αριθμός_δείκτη_στήλης. Στο σημείο αυτό πληκτρολογείτε τον αριθμό 2 και αυτό γιατί στο φύλλο εργασίας που δημιουργήσατε οι ΚΩΔΙΚΟΙ βρίσκονται στην στήλη 1 ενώ τα ΠΡΟΪΟΝΤΑ στην στήλη 2 και για αυτό λοιπόν ο λόγος που πληκτρολογούμε τον αριμθό 2 είναι γιατί θέλουμε να μας εμφανίζονται τα προϊόντα που βρίσκονται στην στήλη 2. Εφόσον πληκτρολογήσουμε τον αριθμό 2, επιλέγουμε ΟΚ.
    11) Πλέον έχουμε ολοκληρώσει το πρώτο κουτάκη της στήλης ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΙΔΟΥΣ και σειράς 26 και αυτό που έχετε να κάνετε στην συνέχεια είναι να επαναλάβετε τα προηγούμενα βήματα, από το βήμα 6 έως και το βήμα 10.

    (ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Στο φύλλο εργασίας που δημιουργήσατε στην στήλη που αναγράφετε τα προϊόντα σας πρέπει να κάνετε αλφαβητική ταξινόμηση, η οποία επιτυγχάνεται πολύ γρήγορα και εύκολα επιλέγοντας όλα σας τα προϊόντα από το πρώτο έως και το τελευταίο και στην συνέχεια στην δεξιά πάνω μεριά της οθόνης σας επιλέγετε Ταξινόμηση και Φιλτράρισμα από το Α έως και το Ω). Επίσης ΠΡΟΣΟΧΗ και πάλι, τους κωδικούς τον προϊόντων σας να τους γράψετε αμέσως μετά την ταξινόμηση για να αποφευχθούν τυχόν μπερδέμετα.)

    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, διαβάζοντας αυτήν την απάντηση και ελπίζω να βοήθησα όσους ήθελαν κάτι σχετικά με αυτό που ρώτησε εξαρχής ο Γιώργος Τ.

 • ΟΤΑΝ ΠΑΤΑΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΜΟΥ ΛΕΕΙ

  ‘SOSE ENA PDF STON IDIO FAKELO
  Sheets(FYLLO).Select
  ‘PATH KAI ONOMA ARXEIOY
  Current_Path = Current_Path & «\» & PDF_PARASTATIKO & «_» & PDF_NOUMERO & «_» & PDF_DATE
  ActiveSheet.ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:= _
  Current_Path, Quality:=xlQualityStandard, _
  IncludeDocProperties:=True, IgnorePrintAreas:=False, OpenAfterPublish:=True

  • Καλημέρα Κωνσταντίνε,

   Αρχικά να σε ευχαριστήσουμε για την απάντηση.
   Αυτό που μας στέλνεις, είναι οι μακροεντολή για την δημιουργία του αρχείου PDF.
   Για να την βλέπεις, σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα στην εκτέλεσή της.
   Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για να δούμε το πρόβλημα;
   Στείλε μας αν θέλεις με email (όχι με απάντηση εδώ) τα στοιχεία επικοινωνίας σου, κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σου για να δουμε το πρόβλημά.

    • Κε Χατζόπουλε,

     το αρχείο zip που στείλατε δεν ανοίγει. Προφανώς κάποιο πρόβλημα υπάρχει στο συμπιεσμένο αρχείο.
     Μπορείτε να το ξαναστείλετε;

     Σας έχουμε στείλει ήδη email και σας αναφέρουμε το πρόβλημα.

   • Σας έχω στείλει μαιλ αλλα δεν μ απαντήσατε… βασικά αυτο που καταλαβαίνω (αν και δεν γνωρίζω πολλα) δεν υπάρχει Sheets(FYLLO) ..

    • Καλημέρα σας κε Χατζόπουλε,

     Το έχουμε λάβει το email σας, αλλά λόγω φόρτου εργασίας δεν σας έχουμε απαντήσει ακόμα. Να διευκρινήσουμε ότι η υποστήριξη του αρχείου excel είναι αφιλοκερδώς, στον ελεύθερο χρόνο μας και το κάνουμε για προσωπική ευχαρίστηση.

     Το «Sheets(FYLLO)» είναι εντολή και μεταβλητή της μακροεντολής. Οπότε δεν είναι αυτό.

     Αντί για προσωπική επικοινωνία, ας βάλουμε το διάλογο μας εδώ για να βοηθήσουμε κι άλλους με το ίδιο πρόβλημα.

     Θα χρειαστούμε περισσότερες πληροφορίες για να σας απαντήσουμε. Οπως:
     – Σε ποιο sheet βγάζει αυτό το error;
     – Εχετε σώσει το αρχείο σε κάποιο φάκελο πριν το εκτελέσετε;
     – Εχετε ενεργοποιήσει τις μακροεντολές;
     – Εχετε συμπληρώσει κάποια στοιχεία πριν πατήσετε την εκτύπωση;
     – Αν θέλετε αποθηκεύστε το αρχείο πριν πατήσετε το κουμπί «εκτύπωση» και στείλτε το μας με ένα email.

     Πρόβλημα είχε κι ο φίλος Βασίλης (παρακάτω), και τελικά ήταν η εντολή VLOOKUP που είχε προσθέσει στο αρχείο που είχε κατεβάσει. Οπότε καλό θα ήταν να δούμε το αρχείο σας και μετά να σας πούμε τι μπορεί να προκαλεί το πρόβλημα.

     Με εκτίμηση,
     Κουμελάς Παντελής

     • Ευχαριστώ, ξέρω οτι είναι αφιλοκερδώς και εκτιμώ.
      – Σε ποιο sheet βγάζει αυτό το error; ΣΕ ΟΛΑ.
      – Εχετε σώσει το αρχείο σε κάποιο φάκελο πριν το εκτελέσετε; NAI
      – Εχετε ενεργοποιήσει τις μακροεντολές; ΝΑΙ
      – Εχετε συμπληρώσει κάποια στοιχεία πριν πατήσετε την εκτύπωση; ΝΑΙ
      – Αν θέλετε αποθηκεύστε το αρχείο πριν πατήσετε το κουμπί «εκτύπωση» και στείλτε το μας με ένα email ΟΚ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΜΑΙΛ ΣΑΣ.

     • Σας ευχαριστούμε κε Χατζόπουλε.
      Σας είχα στείλει email (πριν ένα μήνα περίπου) και σας έλεγα ότι το zip που μου είχατε στείλει, δεν ανοίγει, κι αν μπορείτε να ξαναστείλετε ένα που να λειτουργεί.

      Απ’ότι βλέπω, η έκδοση του MS Office που έχετε εγκαταστήσει είναι η 2007.
      Οπότε πολύ καλά κάνατε κι ενημερώσατε τους υπόλοιπους για αυτή την έλλειψη της συγκεκριμένης έκδοσης.
      Από την έκδοση 2010 και μετά, αυτό το πρόσθετο του Office είναι προεγκατεστημένο.

      Σας ευχαριστούμε πολύ.

 • Υπάρχει ένα πρόβλημα στο Τιμολόγιο Πώλησης όταν πατάω να γίνει η εκτύπωση. Μου βγάζει ένα παραθυράκι όπου λέει τα εξής:
  Microsofot Visual Basic
  Run-time error ’13’:
  Type mismatch

  Αντίθετα στο Δ.Α ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ όταν πατάω να γίνει η εκτύπωση το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν υπάρχει. Τι πρέπει να κάνω για να λειτουργήσει η εκτύπωση στο ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΠΩΛΗΣΗΣ;

  • Αγαπητέ Βασίλη,

   Σε ευχαριστούμε για την παρατήρηση.
   Για να αναπαράγω το μήνυμα σου, το δοκίμασα πάλι σήμερα το πρωί, αλλά δεν μου έβγαλε λάθος…

   Φαίνεται ότι υπάρχουν γράμματα, σε σημείο όπου η μακροεντολή περίμενε αρθμό. (ή κάτι τέτοιο …)
   Θα μπορούσες σε παρακαλώ να επικοινωνήσεις μαζί μας στο info@globalpcsupport.gr για να δούμε το λάθος και να βρούμε την λύση;

 • Καλημέρα,
  το δελτίο αποστολής χωράει μέχρι 17 διαφορετικές περιγραφές είδους. Αν χρειάζονται παραπάνω, τι πρέπει να γίνει;
  ευχαριστώ

  • Καλή μέρα και σε εσάς,

   Αν χρειαστούν παραπάνω προϊόντα, κάντε ότι θα κάνατε και στο χειρόγραφο. Εκδόστε ένα καινούργιο.
   Φυσικά πάντα να συμβουλεύεστε τον λογιστή σας γιατί εγώ δεν είμαι λογιστής.

   Ευχαριστούμε πολύ.

 • Συγχαρητήρια, έχετε κάνει φοβερή δουλειά.

  Κάποια πράγματα που θα μπορούσατε να διορθώσετε για να γίνει το πρόγραμμα ακόμα καλύτερο:
  1) Το παράθυρο που εμφανίζετε στην αρχή για να επιλέξουμε τι θέλουμε να κάνουμε, αφού επιλέξουμε εξαφανίζετε. Θα μπορούσατε να το βάλετε κάπου μέσα στα φύλλα του excel σαν συντόμευση, ώστε πατώντας εκεί να ξαναεμφανίζετε. (Το γνωρίζω ότι μπορούμε από τα tabs του excel να επιλέξουμε ότι θέλουμε)
  2) Στα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών η Μ.Μ είναι περιττή. Αν είναι δύσκολο να βγει τουλάχιστον βάλτε μια τελεία σαν προεπιλογή, ώστε να μην χρειάζεται να το συμπληρώνουμε κάθε φορά.
  3) Θα μπορούσατε να προσθέσετε στα κελιά των ΑΦΜ τον έλεγχο εγκυρότητας ΑΦΜ (προσοχή όμως να μπορούμε να βάλουμε και Αλλοδαπά ΑΦΜ αν χρειαστεί, να μην κλειδώνει αν είναι λάθος το ΑΦΜ).

  • Καλημέρα Μήτσος και σε ευχαριστούμε για τα συγχαρητήρια.

   1) Η αναπαραγωγή του παραθύρου που ζητάς, είναι χωρίς λόγο για εμένα από την στιγμή που έχεις τα sheets. Αντί να πας το ποντίκι κάτω, θα πρέπει να το πας πάνω, κι ίσως να πρέπει να κάνεις περισσότερα κλικς…

   2) Σωστό, θα το διορθώσουμε

   3) Για πιο λόγο να βάλω έλεγχο σε ένα κελί, απο την στιγμή που δεν θα κλειδώνει; Απλά για να σου λέει ότι «το ΑΦΜ που βάλατε δεν είναι σωστό» κι εσύ να του λες «Αγνόησέ το και προχώρα»?
   Δεν είμαι αρνητικός. Προσπαθώ να δω τον τρόπο σκέψης.

   • Για το 3) που έγραψα θα βοηθούσε να ενημερώνει ότι ένα ΑΦΜ είναι λάθος, ώστε να μην γίνονται λάθος τιμολογήσεις. Υπάρχει συγκεκριμένος αλγόριθμος που ελέγχει αν ένα ΑΦΜ είναι έγκυρο. Ο αλγόριθμος δουλεύει όμως μόνο για Ελληνικά ΑΦΜ.

    Στην πράξη ο έλεγχος ΑΦΜ βοηθάει πάρα πολύ στα προγράμματα.

    • Δημήτρη,
     Ωραία η προτασή σου, θα δω στο μέλλον, αν μπορώ να την προσθέσω κι αυτή.
     Σε ευχαριστώ!

 • Καλησπέρα σας.

  Παρατήρησα πως το «Ποσό ολογράφως» που υπάρχει στα φύλλα εργασίας χάνει μερικά λεπτά του ευρώ. Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει πάντα και αυτό γιατί μπορεί να δοθεί διαφορετική ΠΟΣΟΤΗΤΑ και διαφορετική ΤΙΜΗ ΜΟΝΑΔΟΣ.
  Για όταν συμβαίνει όμως θα σας θέσω ένα παράδειγμα:
  π.χ στην ΠΟΣΟΤΗΤΑ βάζουμε το 15 και στην ΤΙΜΗ ΜΟΝΑΔΟΣ το 1,23€. Αυτό μας δίνει το αποτέλεσμα της ΚΑΘΑΡΗΣ ΑΞΙΑΣ που είναι 18,45€. Μαζί με το ΦΠΑ το οποίο είναι 13% (2,40€ δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση) έχουμε την ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΑ η οποία είναι 20,85€. Ωστόσο στο ΠΟΣΟ ΟΛΟΓΡΑΦΩΣ εμφανίζει ΕΙΚΟΣΙ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΓΔΟΝΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΛΕΠΤΑ.

  Το ερώτημά μου λοιπόν είναι σε ποιο σημείο του κώδικα οφείλεται αυτή η δυσλειτουργία;;
  Και με ποιόν τρόπο μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε έχοντας το σωστό αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο κελί;

  • Το πρόβλημα είναι στην στρογγυλοποίηση.
   Και για να γίνω πιο σαφής θα κάνω μια εισαγωγή για να καταλάβουν όσοι δεν ξέρουν το excel τόσο καλά:
   Για αυτό το πρόγραμμα όλα είναι νούμερα και γράμματα. Για παράδειγμα, αν σε ένα κελί πάτε και του πείτε «θέλω η μορφοποίηση να είναι ημερομηνία» και του δώσετε την σημερινή ημερομηνία, αυτό θα σας εμφανίσει 10/9/2017. Στην πραγματικότητα όμως το Excel καταλαβαίνει 42988 Γυρίστε την μορφοποίηση σε «Γενική» και θα το ανακαλύψετε.
   Άρα, να έχετε στο μυαλό σας ότι αυτό που μου εμφανίζει το Excel, είναι η μορφή που θέλω εγώ να βλέπω και που με βολεύει. Γιατί αν στην μορφοποίηση του δώσουμε την μορφή ημερομηνίας που έχουν οι Σουηδοί, θα βλέπουμε 2017/09/10. Πάλι το νούμερο 42988 είναι για το Excel, αλλά ενώ είναι μια μορφή ημερομηνίας, δεν μας βολεύει εμάς τους Έλληνες και τόσο…
   Έτσι, ενώ το excel μας εμφανίζει σε ένα κελί, ποσό με 2 δεκαδικά, στην ουσία αυτό μπορεί να έχει κι άλλα δεκαδικά, αλλά να τα στρογγυλοποιεί.
   Π.χ. (αυτά τα κάναμε στο σχολείο για όσους εκείνη την μέρα έκαναν κοπάνα) Το ποσό 20,8485 για να το εμφανίσει με 2 μόνο δεκαδικά, θα πάρει το 3ο δεκαδικό, κι αν αυτό είναι μεγαλύτερο του 4, τότε θα μεγαλώσει το 2ο δεκαδικό κατά 1. Έτσι το 20,8485 θα γίνει 20,85 (επαναλαμβάνω, εμφανισιακά)

   Για το παράδειγμα του Βασίλη:
   Αν το 18,45 το πολλαπλασιάσω με 13% για να πάρω το ποσό του ΦΠΑ, αυτό θα μας δώσει 2,3985 . Αυτό το ποσό, ελέω στρογγυλοποίησης γίνεται 2,40
   Το Excel αν κι εμφανίζει 2,40 εξακολουθεί κι έχει το σωστό ποσό (2,3985) σαν τιμή.
   Προσθέτουμε αξία + ΦΠΑ (18,45 + 2,3985) και μας δίνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ: 20,8485
   Ξαναλέω: για την στρογγυλοποίηση σε 2 ψηφία μετά την υποδιαστολή, το ποσό εμφανισιακά γίνεται 20,85

   Το λάθος λοιπόν ήταν ότι στο κελί που αναγράφει το ποσό με γράμματα, του λέμε να πάρει 2 μόνο ψηφία μετά την υποδιαστολή, αλλά δεν του λέμε να κάνει την στρογγυλοποίηση!
   Ετσι, αυτό παίρνει τα 2 δεκαδικά που πραγματικά έχει το κελί, δεν κάνει στρογγυλοποίηση «20,8485 -> 20,84» κι αυτά μας εμφανίζει…

   Αυτό το λάθος φτιάχτηκε στην έκδοση 1.1, μαζί με την παρατήρηση του φίλου ότι «δεν χρειάζεται ΜΜ στο ΤΠΥ».

 • Καλησπέρα….
  Καταρχήν θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τον κόπο και τον χρόνο που διαθέτεις αφιλοκερδώς για την Ηλεκτρονική τιμολόγηση…
  Έχω μια ερώτηση, μπορώ να αλλάξω την προβολή των τιμολογίου δηλαδή να ξεκινάει με την ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ -ΜΜ- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΙΜΗ ΜΟΝΑΔΑΣ……
  Ευχαριστώ και πάλι……

  • Καλημέρα Χάρη και σε ευχαριστούμε για τα σχόλιά σου.
   Φυσικά και μπορείς να αλλάξεις οτιδήποτε θέλεις στο EXCEL που σας δίνουμε. Για αυτό είναι ξεκλείδωτο, για να μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει.

   ΠΡΟΣΟΧΗ: Φτάνει να ξέρεις τι πειράζεις, και τι θα κάνεις με τις μακροεντολές που ελέγχουν τα κελιά.
   π.χ. Υπάρχουν κάποιες εντολές που ελέγχουν αν τα κελιά είναι άδεια και σου βγάζουν μύνημα. Αν εσύ αλλάξεις την θέση των κελιών, πρέπει να κάνεις τις αντίστοιχες ρυθμίσεις και στις μακροεντολές.
   Δεν είναι κάτι το εξωπραγματικό ή δύσκολο. Για παράδειγμα, ο φίλος «Βασίλης Γ.» παραπάνω, το έχει πάρει και του έχει αλλάξει τα φώτα. Το έχει πάει 10 βήματα παρακάτω.

   Καλή επιτυχία!

  • Καλησπέρα Γιώργο και σε ευχαριστώ,

   Για ξαναδοκίμασε…
   Υπάρχει ένα πρόβλημα με τους servers. Αλλωτε δουλεύει ο παλιός, άλλωτε ο καινούργιος. Δεν ξέρω τι να πω…
   Είναι για να την κάνουμε από αυτόν τον hosting σιγά σιγά…

   Σε παρακαλώ, ενημέρωσε αν για την εξέλιξη.

 • Καλησπέρα…σήμερα μπόρεσα και κατέβασα την v1.1..να ρωτήσω έχω περάσει το πελατολόγιο κωδικούς στήν v1.0 πρέπει να ξαναπεράσω τα πάντα στη νέα version η υπάρχει τρόπος να πάρει όλα τα στοιχεία αυτόματα?
  Ευχαριστώ……

  • Καλησπέρα Χάρη,
   Δυστυχώς θα πρέπει να τα ξαναπεράσεις. Αλλά επειδή είναι excel ΟΛΑ ειναι πανευκολα!!!
   Επιλέγεις τις γραμμές που έχουν πελάτες (στο παλιό excel) και κάνεις COPY (Αντιγραφή)
   Πας στο καινούργιο, στην πρώτη άδεια γραμμή και κάνεις PASTE (επικόλληση).
   ETOIMO!!!

   Το ίδιο θα κάνεις και για το sheet ΑΡΧΕΙΟ!

   Ετοιμο!!!

 • Κατέβασα την έκδοση 1.1 και μόλις κλικάρω οτιδήποτε(τιμολόγιο κ.λ.π.) μου βγαζει error 9
  Μήπως μπορείτε να μου πείτε τι φταίει
  Δοκιμή εγινε σε δύο pc
  Με windows10 και word 2007 & 2016
  Ευχαριστώ πολύ

  • Εχετε ενεργοποιήσει τις μακροεντολές;
   Μπορούμε να συνδεθούμε με teamviewer για να το δούμε;

   • Καλησπερα,

    και σε εμενα βγαζει error 9, κι εχει να κανει κατι με την κωδικοποιηση γιατι σε πολλα σημεια βγαζει αλαμπουρνεζικα. Π.χ. στο «Ποσο ολογραφως» εμφανιζει το εξης: ÔÑÉÁÊÜÓÉÁ ÅÂÄÏÌÞÍÔÁ ÄÝÏ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΛΕΠΤΑ

    Φανταζομαι οτι δεν ειναι UTF-8 το αρχειο αλλα πως γινεται;

    • Τελικά εγώ σαν λύση βρήκα την εξής.
     Σε windows10 αγγλικά δεν έπαιξε σε 4 pc .
     Σε ελληνικά όμως δεν έχει θέμα με την κωδικοποίηση.
     Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο.

     • Καλησπέρα,

      Εχθές το κατέβασα, το πρόβλημα που λέει ο Άρης για το ποσό ολογράφως παραμένει παρά τις λύσεις που αναφέρθηκαν.

 • ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΟΓΚΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ. ΠΡΟΒΗΜΑΤΑ : ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΟΤΙ ΤΡΕΧΩ XUBUNTU ΜΕ LIBREOFFICE. ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ : ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΟΘΟΝΟΥΛΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ (ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΚΑΚΟ), ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΗ Η ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ, ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΡΧΙΚΟΣ ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ, ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ, Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΓΡΑΦΩΣ ΤΟ ΠΟΣΟ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΘΑ ΤΑ ΒΡΩ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

  • ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ (ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ) ΟΥΤΕ ΣΤΟ GNUMERIC, FREEOFFICE 2016 ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ WPS SPEEDSHEETS.

   • Να προσθέσω κι εγώ σε όλα τα παραπάνω, ότι δεν παίζει ούτε σε Google My Drive.
    Ολα τα παραπάνω δεν είναι EXCEL που λέω στην αρχή.
    Αυτό το αρχείο είναι ένα αρχείο EXCEL.

    Σαν εταιρεία στοχεύουμε στο μεγαλύτερο κοινό που χρησιμοποιεί Windows και Office.
    Οι χρήστες Linux, είναι ελάχιστοι κι είναι αρκετά κατερτισμένοι σε θέματα πληροφορικής.
    Ζητώ συγνώμη απο τους linux-άδες.

 • Γεια και απο μενα
  καταρχην να σας πω οτι εχετε κανει πολυ ωραια δουλεια .
  εχω καποιο προβλημα στην παροχη υπηρεσιων ….οταν παω να κανω εκτυπωση μου βγαζει οτι δεν εχετε βαλει κανενα προιον ενω εχω δοκιμασει και με λατινικα και ελληνικα να γραψω.
  επισης προσεξα οτι στο βιντεο η παροχη υπηρεσιων εχει στηλη για ΤΕΜ ενω στο αρχειο που κατεβασα οχι.
  επισης εαν δεν κανω enable editing δεν μπορω να γραψω πουθενα…..
  ευχαριστω

  • Καλημέρα Ηλία,

   Εχεις δίκιο. Ηταν καθαρά δικό μου λάθος. Μπορείς να κατεβάσεις ξανά το αρχείο, διορθωμένο αυτή την φορά.
   Αν μπορείς, επιβεβαίωσε ότι φτιάχτηκε σε παρακαλώ. Γιατί απ’ότι είδες, οι δικές μου δοκιμές δεν επαρκούν.

   Ευχαριστώ.

 • Έχω ενεργοποιήσει τα πάντα.
  Από ένα γρήγορο ψάξιμο είδα ότι αυτό το σφάλμα είναι από λάθος κωδικοποίηση.
  Εάν θέλετε , όποτε μπορείτε το βλέπουμε και με teamviewer.

 • Πολύ καλή δουλειά έχετε κάνει. Μπράβο σας. Θα ήθελα να μάθω αν μπορεί να έχει δύο ΦΠΑ το αρχείο 13% και 24% και να βγάζει σύνολο αξίας για κάθε ΦΠΑ.

  • Καλησπέρα Χρήστο,

   Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.
   Θα μπορούσε να έχει 2 κατηγορίες ΦΠΑ, αλλά το θέμα γίνεται πιο πολύπλοκο και πιο ατομικευμένο. Δεν νομίζω να γίνει στην δωρεάν έκδοση.
   Μπορείς να τυπώνεις 2 τιμολόγια και να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς την δωρεάν έκδοση.

   Ευχαριστώ,
   Παντελής

  • Καλησπέρα Αποστόλη,

   Αν διαβάσεις τα σχόλια παραπάνω, θα δεις ότι το αρχείο είναι Excel, με μακροεντολές VBA, και δεν παίζει σε Open Office.

 • Καλησπέρα σε όλους,
  Παιδιά εγώ έχω μια σχολή χορού, και θα ήθελα να έχω μια απόδειξη είσπραξης για τους μίνες που πληρώνουν τα μέλη μου. Ήθελα να ροτίσω αν μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πως μπορώ να διαμορφόσω αυτό το αρχείο που βλέπω εδώ (ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΦΥΣΙΚΑ) έτσι ώστε να έχω μόνο τα φύλλα: 1)Στοιχεία Πελάτη, 2) Αρχείο, 3)Απόδειξη Είσπραξης και 4)Παραστατικά (ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΑ).
  Επίσης θα ήθελα στην Απόδειξη μου, να εμφανίζονται: 1)τα στοιχεία του πελάτι, 2)το ποσό που πρέπει να πληρώση (που θα είναι καταχωρημένο απο την αρχή στα στοιχεία), 3)για πιο μήνα πληρώνει και βασικά τα πιο αναγκαία στοιχεία. Δεν χρειάζομαι κάτι που έχει σχέση με προμηθευτές, δελτία αποστολής κλπ. Θα είμαι ευγνώμον σε όποι με βοηθήση.

  Σας Ευχαριστώ

  • Καλησπέρα σας κε Μακ,
   Φυσικά και μπορείτε να το διαμορφώσετε. Οπως λέμε και στο άρθρο, το αρχείο αυτό είναι δωρεάν κι ανοιχτό να πειράξει ο καθένας ότι θέλει.
   Απο αυτά που ζητάτε να κάνετε, απαιτεί να έχετε τις βασικές γνώσεις Excel. Αν δεν τα καταφέρετε, μπορείτε να το ζητήσετε από έναν φίλο σας. Το αρχείο είναι σε Excel, ένα πρόγραμμα πολύ διαδεδομένο.
   Αν δεν βρείτε κάποιον να σας το κάνει, θα μπορούσαμε κι εμείς να σας το τροποποιήσουμε, με ένα μικρό αντίτιμο.

   Με εκτίμηση,
   Κουμελάς Παντελής

  • Καλησπέρα κε Σαραντιάδη,
   μπορείτε να πατήσετε πάνω στο link: «Δωρεάν Τιμολόγηση ver 1.2 (686 downloads) » και το συμπιεσμένο αρχείο θα κατέβει. Το αποσυμπιέζετε, κι είστε έτοιμος.
   Με εκτίμηση,
   Κουμελάς Παντελής

 • να εκφρασω και εγω τις ευχαριστιες μου,ειμαι και εγω ενας που κατεβασε το αρχειο και το χρεισιμοποιει και δυχως καποιο κοστος (σημαντικο)…,μπραβο σας για ολη την δουλεια.
  το αρχειο το δουλευω με τα openoffice σε windows 10 δεν εχω καποιο προβλημα ολα δουλευουν καλα,μονο δεν μου αλλαζει ο αριθμος παραστατικου καθε φορα στο δελτιο αποστολης.
  εχω κανει καποιεσ διαφοροποιησεις με βαση τις αναγκες μου για να μου ειναι πιο ευκολο..
  ευχαριστω….

  • Καλημέρα Βλάση,
   Πραγματικά η χαρά είναι όλη δική μου.
   Χαίρομαι όταν βλέπω το νούμερο που δείχνει πόσοι έχουν κατεβάσει το αρχείο, να μεγαλώνει.
   Οσον αφορά το Open Office, το έχω πει και παραπάνω, δυστυχώς δεν παίζει…
   Το αρχείο έχει μακροεντολές για Microsoft EXCEL.
   Ελπίζω να βρω χρόνο κάποια στιγμή να το κάνω και σε Open Office έκδοαη.
   Με εκτίμηση,
   Παντελής

 • ειδα το βιντεο που εχετε στην σελιδα εδω και ειδα πως οντως με το open office υπαρχουν θεματα, αλλα εβαλα τα office της microsoft και ειναι μια χαρα…μονο να ρωτησω κατι,υπαρχει περιπτωση να κραταει σε μνημη το προηγουμενο παραστατικο;; γιατι εμενα ειναι συγκεκριμενα τα ειδη που κοβω,η θα πρεπει να φτιαξω μια νεα σελιδα με τα ειδη μονο;;
  ευχαριστω..

 • ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ.
  1. ΤΗΝ Α.Π.Υ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ?
  2. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΦΟΡΟΥ 20% ΓΙΑ Τ.Π.Υ & Α.Π.Υ?

  • Καλημέρα Θεόδωρε,

   1) Την Α.Π.Υ. δεν την εμφανιζει γιατί δεν υπάρχει. Οι περισσότεροι που χρησιμοποιούν αυτό το αρχείο δεν χρειάζονται ΑΠΥ.
   2) Που ακριβώς εμφανίζεται συνήθως; Για να το βάλουμε κάπου αντίστοιχα.

   • ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
    Η ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
    ΕΞΟΥ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Α.Π.Υ.
    ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ Τ.Π.Υ & Α.Π.Υ ΚΑΙ ΑΠΟ 300,00 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ
    ΚΑΘΑΡΗ ΑΞΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΦΟΡΟΥ 20%.
    Π.Χ ΑΞΙΑ ΚΑΘΑΡΗ 350,00
    ΦΠΑ 24% 84,00
    ΦΟΡΟΣ 20% 70,00 (ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ )
    ΠΛΗΡΩΤΕΟ 364,00

    • Καλησπέρα Θόδωρα,

     Για δοκίμασε την έκδοση 1.03 που έβαλα σήμερα.
     Εβαλα την παρακράτηση στο ΤΠΥ (αλλά δεν δημιούργησα ΑΠΥ).

     • ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ.
      ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ.ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ.

 • ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΩ ΠΑΙΔΙΑ ….ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΝΩΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΙΔΙΑ

  • Ευχαριστούμε Ανέστη, αλλά δεν είναι πρόγραμμα. Είναι αρχείο του προγράμματος EXCEL.
   Το πρόγραμμα είναι της Microsoft.
   αν κι εδώ έχω μια ένσταση που έχει να κάνει με το Lotus 123 (πόσο γέρος είμαι Θεέ μου!!!)

 • ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ
  ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΕΙΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ???
  ΕΧΩ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!

  • Καλημέρα Γιώργο, και χρόνια πολλά,

   Στο κάτω μέρος που έχει τι δύο τράπεζες, μπορείς να το τροποποιήσεις (εσύ ή κάποιος φίλος σου), και να αναφέρει και τις τρεις τράπεζες που θέλεις.

   Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.

 • ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ.
  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΕ ΝΕΟ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΗΛΗ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΥΛΙΚΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΟΝΑΔΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

 • Καλησπέρα και χρονιά πολλά.
  Να σας ευχαριστήσω και εγώ με την σειρά μου για την απίστευτη δουλειά που έχετε κάνει καταπληκτικοί δεν έχω να πω κάτι άλλο.
  Για το excel το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι όταν κόβεις ένα ΤΠΥ δεν περνάει την περιγραφή στο αρχείο και εάν το τελικό ποσό είναι στρόγγυλο πχ 1240€ στο ποσό ολόγραφος το γραφεί ΧΙΛΙΑ ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΛΕΠΤΑ
  Και κάτι τελευταίο η διαφορά το v1.2 με v1.3 είναι μόνο η παρακράτηση φόρου ?

  • Καλημέρα και καλή χρονιά Λουκά,

   Εχεις δίκιο για την περιγραφή.
   Το ποσό ολογραφώς είναι μια έτοιμη μακροεντολή που βρήκα στο internet από τον κο Γιάννης Χ. Βαρλάμης και την πήρα αυτούσια. Με αφορμή όμως το σχόλιό σου, έψαξα στο ίδιο site και βρήκα μια άλλη έκδοση που αναφέρει και τα μηδενικά λεπτά.
   Ναι, έχεις δίκιο. Η μόνη διαφορά της v1.2 με την 1.3 είναι η παρακράτηση φόρου.

   Για κατέβασε την 1.3.1. τώρα….
   Αλλαξα την εμφάνιση του ολογραφώς με το καινούργιο του κου Γιάννης Χ. Βαρλάμης.
   Το έφτιαξα να μετατρέπει στο ολογραφώς του ΤΠΥ το σωστό νούμερο, κι όχι το ποσό πριν την παρακράτηση.
   Εφτιαξα και την περιγραφή που είχε πρόβλημα.

 • Καλημέρα σας,

  Στο Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών (ΤΠΥ) κάτω από την στήλη 45 στην κολόνα Μ (ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΑ) έχει την στήλη 46 κολόνα Μ (ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΦΕ 20%), που στην δική μου περίπτωση δεν χρειάζεται και θέλω μόνο την στήλη 45 κολόνα Μ (ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΑ).

  Αν δε συμπληρώσω τις στήλες 46 και 47 κολόνα Μ, δεν συμπληρώνετε η στήλη με το ΠΟΣΟ ΟΛΟΓΡΑΦΟΣ και βγάζει σφάλμα.

  Τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση;

 • Καλησπερα πως μπορω να επικοινωνησω μαζι σας για να εχω ενα τροποποιημενο excel για εμενα?

  Ευχαριστω

 • Καλησπέρα σας, συγχαρητήρια χρησιμοποιώ το πρόγραμμα σας περίπου 1 μήνα και με μικρές αλλαγές που έκανα είναι απόλυτα λειτουργικό. Θα ήθελα μια βοήθεια:
  1) Στο αρχείο έφτασε στο row 63 και μετά δεν δείχνει τις υπόλοιπες συναλλαγές ενώ σε μια δοκιμή που έκανα, με παλαιότερη αρίθμηση, μου είπε ότι ο αριθμός αυτός υπάρχει στο αρχείο, τι πρέπει να κάνω για να φανούν και οι υπόλοιπες συναλλαγές;
  2) Υπάρχει τρόπος στο αρχείο να καταγράφεται σε κάποια στήλη και το ΑΦΜ;
  Σας ευχαριστώ και πάλι.

  • Καλησπέρα Γιάννη,

   Δοκίμασε να αλλάξεις το χρώμα της γραμματοσειράς γιατί είναι λευκό!

   Με εκτίμηση,
   Παντελής

   • Σ ευχαριστώ, γέλασα πολύ πρωινιάτικα, γιατί έψαχνα να βρω όλες τις περίπλοκες λύσεις!!!!
    Κάποιος για το ΑΦΜ στο αρχείο;

 • Καλησπέρα,
  Καταρχάς, ευχαριστούμε πάρα πολύ για το προγραμματάκι που δημιουργήσατε και το παρέχεται δωρεάν.
  θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος να εμφανίζεται σε ένα κελί το προηγούμενο υπόλοιπο του πελάτη και σε ένα διπλανό του το νέο υπόλοιπο(συμπεριλαμβανομένου δηλαδή και του τιμολογίου που κόβουμε τώρα), όπως έχουν πολλοί στο τιμολόγιο τους. Βέβαια, έκτος αν χρησιμοποιούν κάποιο λογιστικό πρόγραμμα. Προσπάθησα να βρω έναν τρόπο, αυτό που κατάφερα είναι να βγάλω συνολικά το σύνολο των ποσών των τιμολογίων για κάθε πελάτη, αλλά πως να παίρνει αυτόματα τα υπόλοιπα;

 • Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
  Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την προσπάθεια και το άρτιο αποτέλεσμα που έχετε δημιουργήσει.
  Μετά από μερικές αλλαγές μορφοποίησης που έχω κάνει, δημιουργήθηκε ένα προβληματάκι.
  ΜΟΝΟ για το φύλλο Δ.Α ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ όταν ολοκληρώνω με εκτύπωση, δεν γράφει το πεδίο «ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ» στο φύλλο «ΑΡΧΕΙΟ» ( τα υπόλοιπα πεδία γράφονται κανονικά σε αυτό το record).
  Με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί ο αύξων αριθμός στο επόμενο παραστατικό Δ.Α ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ.
  Αν υπάρχει κάποια ιδέα….
  Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

  • Καλησέρα jimtsoul,

   Το κελί C11 πρέπει να περιέχει τον τίτλο «ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ-ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ».
   Αν με τις αλλαγές που έχεις κάνει του έχεις αλλάξει θέση, τότε πρέπει να το επαναφέρεις στο συγκεκριμένο κελί, ή να πειράξεις τις μακροεντολές και να ορίσεις την νέα θέση.

   Με εκτίμηση,
   Παντελής

 • Εξαιρετική εργασία!
  Η ερώτηση μου είναι αν υπάρχει η δυνατότητα για ένα tab με «ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» εκτός απο ΤΠΥ. Υπάρχει στα παραστατικά για να σημειώσουμε τον αριθμό που θέλουμε να ξεκινάει αλλά δεν υπάρχει αντίστοιχο tab.

 • Καλησπέρα.
  Καταρχήν να σας ευχαριστώ και εγώ για την προσπάθεια και για την προσφορά.
  Μία ερώτηση
  Έσβησα μερικές ενδιάμεσες γραμμές για να έχω μεγαλύτερη γραμματοσειρά στην περιγραφή της υπηρεσίας στο Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών
  Και μου βγάζει την ένδειξη »Έχετε ξεχάσει την μονάδα μέτρησης στην γραμμή 37»
  Κάνω κάτι λάθος ;

  • Καλησπέρα σας,
   Από εμένα δεν είναι δυνατόν αυτή την περίοδο, δυστυχώς.
   Αν κάποιος άλλος μπορέσει και το υλοποιήσει, είναι ευπρόσδεκτο. Το αρχείο που δίνω είναι ανοιχτό, κι ο καθένας μπορεί να κάνει βελτιώσεις-αλλαγές.
   Παντελής

 • Καλημέρα σας,
  Έχετε κάνει καταπληκτική δουλεία και σας ευχαριστούμε για την δωρεαν έκδοση πάρα πολύ.
  Εμένα με ενδιαφέρει μόνο το κομμάτι του δελτίου αποστολής και έχω κάνει αρκετές αλλαγές για μεγαλύτερη αυτοματοποίηση.
  Μια υπόδειξη όσο αφορά τουλάχιστον το ΔΑ δεν θα ήταν καλό σε νέα έκδοση να υπάρχει και αυτόματο save μην τυχόν και κάποιος ξεχάσει να κάνει?
  Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και αν συναντήσω τυχόν προβλήματα με τις περαιτέρω αλλαγές μου θα σας ενημερώσω.
  Καλή συνέχεια και να συνεχίσετε την τόσο καή δουλεία σας.

 • Ευχαριστούμε για την δωρεάν διάθεση αυτού του αρχείου. Πραγματικά λύνει τα χέρια σε μικρές εταιρίες. Συγχαρητήρια για όλη τη δουλειά που έχετε κάνει με πολύ επαγγελματισμό όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα.

  Στο Δελτίο αποστολής & στο τιμολόγιο θα μπορούσε να προστεθεί ένα κελί με το «σχετικό παραστατικό» έτσι ώστε να αναφέρουμε το αντίστοιχο ΔΑ ή Τιμολόγιο (φυσικά μπορούμε να το γράφουμε απλώς στις παρατηρήσεις).

 • Καλησπέρα σας,

  Να σας συγχαρώ για την πολύ καλή δουλειά που έχετε κάνει για να διευκολύνεται σε δύσκολους καιρούς όσους πραγματικά χρειάζονται μια τέτοια βοήθεια. Απ’ ότι είδα όμως δυστυχώς,για λόγους δικούς σας, αποφασίσατε να το αποσύρετε. Μπορεί να γίνει κάτι για να μπορέσω να βρω το συγκεκριμένο αρχείο;

  Ευχαριστώ

  • Στο έστειλα, αλλά δεν πήρα απάντηση αν το έλαβες.
   Κατανοητό τώρα γιατί το σταμάτησα; Γιατί τα θέλετε όλα τσάμπα, και μια απάντηση με email δεν στέλνετε, που δεν κοστίζει τίποτα!
   Κομμένα και τα σχόλια, για όλους.!

 • Σημείωση από τον χρήστη «stelmpalas@……»:
  Αν θέλετε να μην έχει παρακράτηση το παροχής υπηρεσιών, απλά κρύψτε την γραμμή.

 • Πολύ χρήσιμο αρχείο πράγματι και μπράβο σας που το προσφέρετε δωρεάν.
  Είναι δυνατόν να φτιαχτεί στα αγγλικά και τι θα κοστίσει?

  • Ευχαριστούμε κα Αγγελακοπούλου,
   Αν βάλετε τα στοιχεία σας, αλλάξετε και τους τίτλους κι ότι άλλο χρειάζεται στη γλώσσα που θέλετε, εμένα τι με χρειάζεστε;
   Γιατί να πληρώσετε για κάτι που μπορείτε να το κάνετε δωρεάν;

 • Αν θέλω να αναγράφεται ΣΕΙΡΑ Α , μπορώ να το γράψω σε ένα κελί πάνω από την αρίθμηση;

 • Συγχαρητήρια για την φοβερή δουλειά που κάνατε στο πρόγραμμα. Είμαι λογιστής.

  Έχω ένα πρόβλημα, έχει χαθεί η δυνατότητα της αυτόματης αρίθμησης στο ΤΠΥ που χρησιμοποιώ και πρέπει να το βάζω με το χέρι κάθε φορά, δοκίμασα να βάλω άλλον αριθμό που να αρχίζει η τιμολόγηση στο «Παραστατικά» αλλά και πάλι το πρόβλημα δεν διορθώνετε. Καμία ιδέα πως να το φτιάξω;

  Επίσης έχω και μερικές προτάσεις για τροποποιήσεις σε επόμενες εκδόσεις (αν είναι εφικτές βέβαια)
  1) Να μπορούμε να βάλουμε συνολική αξία στα τιμολόγια και να κάνει από μόνο του το πρόγραμμα αποφορολόγηση, αντί να χρειάζεται να βάζουμε καθαρή αξία.
  2) Να υπάρχει επιλογή να μπορούμε να διορθώσουμε παλιά παραστατικά εύκολα χωρίς να χάνετε η αρίθμηση.
  3) Να υπάρχει η επιλογή ΕΞΟΦΛΗΘΗ / ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΗ στα πραστατικά.
  4) Η επιλογή της ώρας στο Τιμολόγιο Παροχής υπηρεσιών και στην ΑΠΥ είναι περιττή και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, καλύτερα να μην αναγράφετε.
  5) Η παρακράτηση φόρου θέλει αρκετές αλλαγές.
  Α) Στην ΑΠΥ δεν θα έπρεπε να υπάρχει παρακράτηση φόρου (μόνο επιχειρήσεις κάνουν παρακράτηση)
  Β) Η παρακράτηση φόρου δεν είναι μόνο 20%, υπάρχουν και περιπτώσεις που μπορεί να είναι 3%(π.χ εργολάβοι για τεχνικά έργα) η ακόμα και 8%, καλό θα είναι να είναι ελεύθερο το πεδίο ώστε να μπορεί να αλλάζει αν το χρειαστεί κάποιος.

  Αν χρειαστείτε οποιαδήποτε λογιστική συμβουλή για το πρόγραμμα, είμαι στην διάθεση σας να βοηθήσω. Το email μου και το site μου το έχετε.
  Δημητρίου Δημήτρης
  Λογιστής Ά τάξης – Οικονομολόγος

  • Καλώς τον!!!

   Εσύ άργησες λίγο να έρθεις στην παρέα μας (χαχαχα – πλάκα κάνω)
   Αν είχα εσένα από την αρχή, θα έκανα μήνες να φτιάξω το αρχείο, χαχαχα! (αρχείο κι όχι πρόγραμμα)
   Πέρα από την πλάκα, θα ήσουν πολύ χρήσιμος με τις ιδέες σου, τις γνώσεις σου και τις προτάσεις σου.
   Τις προτάσεις τις κρατάω, για το «όταν βρω χρόνο»..

   Οσον αφορά την αρίθμιση, έχεις σβήσει την formula που είχαν μέσα τα κελιά…
   (Για αυτό τον λόγο και κλείδωσα την τελευταία έκδοση)

   Αν δεν έχεις το αρχείο, (όπως το κατέβασες) κάνε copy/paste την παρακάτω formula στο κελί Μ11
   =IF(DMAX(ARXEIO!A:J;P12;O12:O13)>0;DMAX(ARXEIO!A:J;P12;O12:O13)+1;DGET(ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ!B:C;»Από ποιο νούμερο θέλετε να αρχίζει η ηλεκτρονική τιμολόγηση;»;O12:O13))

   και την παρακάτω στο κελί P13
   =DMAX(ARXEIO!A:J;’ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ’!P12;’ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ’!O12:O13)

   Αν δεν παίξει κι έτσι, στείλε email να μιλήσουμε.

   Καλό Πάσχα,
   Παντελής

   • και μια ακόμα πρόταση για την επόμενη αναβάθμιση που θα είναι πάρα πολύ χρήσιμη…
    6) Να υπάρχει και ένα φύλλο στο excel που να μαζεύει και να φαίνεται ανά ΑΦΜ ότι έχουμε κόψει από παραστατικά για αυτό το ΑΦΜ. Είτε να τα μαζεύει όλα μόνο του συγκεντρωτικά, είτε να βάζουμε εμείς το ΑΦΜ και να μας εμφανίζει όλα τα παραστατικά που έχουν κοπεί σε αυτό το ΑΦΜ.

    Θα ήθελα αν γίνεται να μου στείλεις στο email μου μια ξεκλείδωτη έκδοση του αρχείου ώστε να πειραματιστώ με κάποιες αλλαγές που έχω στο μυαλό μου.
    Ευχαριστώ, Δημήτρης

 • Σε ευχαριστώ πολύ… Συγχαρητήρια για όλη τη δουλειά που έχετε κάνει με πολύ επαγγελματισμό….

 • ευχαριστώ πολύ για τη διάθεση της εφαρμογής.
  Θα ήταν δυνατό το ξεκλείδωμα κάποιων φύλλων για την καλύτερη προσαρμογή στις ανάγκες μου??
  (διαφορετικο ΦΠΑ ανα γραμμή ΤΠΥ?)

 • Παιδιά σας ευχαριστώ για τη δωρεάν διάθεση της εφαρμογής. Με μια ματιά που έριξα φαίνεται ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ! Θα επανέλθω με περισσότερα σχόλια μόλις βρω λίγο χρόνο να τη δουλέψω. Και πάλι ευχαριστώ!

 • Η εφαρμογή που έφτιαξες είναι φανταστική! Δεν νομίζω ότι έχει τίποτα να ζηλέψει από επαγγελματικές εφαρμογές επί πληρωμή! Θα ήθελα, αν είναι εφικτό, να μου το στείλεις ξεκλείδωτο στο mail μου, για να το προσαρμόσω στις ανάγκες ενός φίλου που έχει συσκευαστήριο φρούτων. Για παράδειγμα, θέλω να αλλάξω γραμματοσειρές, χρώματα κ.λπ. Επίσης, θα ήθελα να κλειδώσω κάποια κελιά, π.χ. τις ετικέτες που εμφανίζονται στο τιμολόγιο, ώστε να μη γίνεται κλικ επάνω σ’ αυτές. Γίνεται να το έχω ξεκλείδωτο;
  Σ’ ευχαριστώ, και πάλι συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά σου!

 • Βάζω όνομα και email μου λέει ότι το λινκ έχει σταλεί στο email μου αλλά δεν έχει σταλεί, ούτε στα ανεπιθύμητα είναι. Ξέρετε γιατί γίνεται αυτό;

  • Καλησπέρα σας,

   Ο server που μου κάνει hosting, έχει μπει σε blacklist και ενω το email φελυγει από εμάς, το hotmail το κόβει.
   Εχω ενημερώσει σχετικά την εταιρεία και ελπίζω να τακτοποιηθεί σύντομα.

   Με εκτίμηση,
   Κουμελάς Παντελής

 • ευχαριστουμε πολυ ειναι χρησιμο εργαλειο για τις μικρες εταιριες. οπως εχει ειπωθει και πιο πανω θα μας βοηθουσε περισσοτερο να καταχωρουσαμε προϊοντα και τιμες.

 • Και εδω να ξαναπω ευχαριστω για την επικοινωνια και μεσω mail, για βοηθεια που ζητησα

 • Συγχαρητήρια για την δουλεια σας
  εχω ενα προβλημα μου βγαζει το σφαλμα microsoft visual basic
  run time error 5
  invalid procedure call or argument
  και θα ρωτουσαν αν γινετε να του βαζουμε τα χρηματα μου μας δινουν εναντι και να μας βγαζει το υπολοιπο
  ευχαριστω πολυ

 • Γειάς και συγχαρητήρια για τη δουλειά σας πραγματικά πολύ καλή.Μια ερώτηση αν μπορείτε να με βοηθήσετε. Εχω μπλόκ τιμολόγιο παροχής υπηρησιών και λέω στην αρίθμηση να το κάνω σειρά Α και να χρησιμοποιήσω το δικό σας σαν βασική τιμολόγιση. Αν τώρα στο μπλόκ κόψω ένα τιμολόγιο με αριθμό σειρα Α 1 στη τιμολόγιση στο exl ποια θα ειναι η αρίθμηση? Συνεχίζω με άυξοντα αριθμό π.χ 2 ? η βάζω πάλι 1? σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!

  • Καλημέρα σας κε ΛΙΟΝΤΟ,
   Για τέτοιες λεπτομέρειες θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον λογιστή σας.
   Ρωτήστε τον αν μπορείτε να έχετε και τα δύο:
   Σειρά Α τα χειρόγραφα,
   Σειρά Β του υπολογιστή.

 • Εξαιρετικό εργαλείο και μπράβο σου που μας το έδωσες δωρεάν… και μας έσωσες πραγματικά σε χρόνο και χρήματα!!! Αξίζουν πάρα πολλά ευχαριστώ….

  Αν μπορείς να μου το στείλεις ως ανοιχτό αρχείο ώστε να σου προσθεσω και εγώ επιπλέον βελτιώσεις κατα την άποψη μου και να στο ξανα στείλω πίσω.

  Μια ερώτηση, πως μπορω να παρακάμψω την (ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΦΕ), δηλαδή δεν την θέλω να ισχύει, ωστε το αποτέλεσμα να βγεί όσο και η τελική αξία.

 • Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την υπέροχη δουλειά.Μία ερώτηση έκανα δοκιμαστικά ένα παραστατικό απόδειξη παροχής υπηρεσιών έβαλα ποσότητα περιγραφή αξία και τα υπόλοιπα τα συμπλήρωσε αυτόματα.Στην παρακράτηση ΦΕ 20% όμως έχει παύλα είναι φυσιολογικό αυτό ?

  Ευχαριστώ προκαταβολικά

  • Η παρακράτηση εφαρμόζεται αν η καθαρή αξία είναι μεγαλύτερη από 300 ευρώ.
   Χθες έμαθα από τον Ζήση (κάπου έχει σχολιάσει), ότι η παρακράτηση γίνεται μόνο στην περίπτωση που ο πελάτης σας είναι Α.Ε.. Διαφορετικά δεν γίνεται…
   Αλλά όπως πάντα σας λέω να ρωτήσετε τον λογιστή σας γιατι δεν είμαι λογιατής! (ΤΟ ΦΩΝΑΖΩ)

   • Συγγνώμη για την ερώτηση θα ρωτούσα την λογίστρια μου αλλά πρώτα είπα μήπως έκανα κάτι λάθος στο excel.

    Για ακόμα μία φορά μπράβο και ευχαριστώ για την υπέροχη δωρεάν λύση που προσφέρεις.

 • Πολλή καλή δουλειά αλλά αυτό που είναι πραγματικά εξαιρετικό είναι η εξυπηρέτηση.
  Παντελή σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη διάθεση σου, την προθυμία σου, την υπομονή σου και την αποτελεσματικότητα σου.

  • Η Νίκολα που μιλήσαμε στο τηλέφωνο; Με τα κοσμήματα;
   Anyway, Εγω σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο κι έγραψες 2 λόγια!

 • Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την πραγματικά καλή δουλειά και την δωρεάν διάθεση του αρχείου, Αν και δεν είμαι ειδικός το έχω τροποποιήση αρκετά ώστε να το φέρω πιο κοντά στις ανάγκες μου. Το πρόβλημα μου είναι αν θέλω διορθώσω ένα κομένο τιμολόγιο λάθος πωσ θα το ξανακόψω χωρίς να χαλάσω την αρίθμηση. Και πάλι ευχαριστώ για την δωρεάν διάθεση του αρχείου πραγματικά λύνει χέρια.

  • καλησπέρα Πέτρο,

   Αν το τιμολόγιο έχει κοπεί, αλλά δεν έχει περαστεί στο TAXISNET, μπορείς να σβήσεις την γραμμή και να το ξανακόψεις.
   Στην περίπτωση που έχει περαστεί στο σύστημα της εφορίας, τότε θα πρέπει να μιλήσεις με τον λογιστή σου.

   Με εκτίμηση,
   Παντελής

  • Αγαπητέ Αντώνη,
   «σωστοί επαγγελματίες» δεν θα το έλεγα, γιατί οι σωστοί οι επαγγελματίες χρεώνουν…
   Αδιόρθωτα χαζό θα με χαρακτήριζα γιατί συνεχίζω να δίνω, χωρίς να παίρνω. (Να δω πότε θα με χωρίσει η γυναίκα μου…)
   Σε ευχαριστώ για τον κόπο σου να γράψεις 2 λόγια.
   Καλό βράδυ.

 • Σας ευχαριστώ και εγω με την σειρά μου για τη δωρεάν διάθεση της εφαρμογής. Είναι καταπληκτικό για μικρές επιχειρήσεις και θα βοηθήσει πολύ στην δουλειά μου.Να είστε πάντα καλά και πάντα χρήσιμοι.

 • Παιδιά είστε οι καλύτεροι……..!!!!!!!!Μια ερώτηση παρακαλώ.Πως φτιάχνω Δελτίο αποστολής-Τιμολόγιο Αγοράς 281α???????

  • Μπορείς να γίνεις πιο λεπτομερής σε παρακαλώ, γιατί δεν κατάλαβα…
   θέλεις να είναι σειρά Α?
   θέλεις να ξεκινάει από το 281?
   Παρακαλώ πολύ διευκρίνησε.

 • Εξαιρετική δουλειά…!! Αυτός που έφτιαξε αυτό το excel..άκι είναι τεράστιος….!!!!!! Όχι μόνο γιατί το έφτιαξε και επένδυσε ώρες ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ για αυτό……αλλά και γιατί το μοίρασε, γιατί το διέθεσε..! Συγχαρητήρια για το έργο σου…!!!!!

  • Σε ευχαριστώ Νίκο!!
   κι ακόμα αφιερώνω ώρες, αφιλοκερδώς, μέχρι να τα πάρω στο κρανίο πάλι ή να το κόψω λόγω επερχόμενης νομοθεσίας (GDPR)…

 • Θα ήθελα να κόβω Δελτιο αποστολής τιμολόγιο αγοράς 281α ετσι λέγεται το μπλοκακι που κόβω παραστατικο στους ιδιώτες που μου φερνουν υλικά στην μαντρα μου(ανακυκλωση).Μετα την ζυγιση τετοιο παραστατικο κόβω στους ιδιώτες μόνο.

  • ΟΚ, σου ζητώ συγνώμη γιατί δεν είμαι λογιστής, και δεν γνωρίζω την ορολογία.
   Λοιπόν, στο ερώτημα σου, νομίζω ότι αν στο excel, γράψεις κάτω από το «ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ-ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ», ένα «(ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΓΑΘΩΝ)», έχεις την λύση.
   Νομίζω ότι η μόνη διαφορά είναι αυτή. Τσέκαρέ το κι εσύ, ρώτα και τον λογιστή σου για να μην κάνουμε τίποτα στραβό, και προχώρα.
   Αν χρειαστείς κάτι άλλο, εδώ είμαι!

   • Σε ευχαριστώ για την άμεση και κατανοητή απάντησή σου…. Συνεχίστε έτσι δυνατά είστε τοπ….

 • Ευχαριστώ για το excel…. Πολύ καλή δουλέια! Ευχαριστούμε για τη δωρεάν εκδόση!!!!

 • Το απόκτησα το αρχείο.
  Ένα μεγάλο ευχαριστώ καταρχάς!
  Τυχόν απορίες ή κάτι άλλο, θα «ενοχλήσω»…

  Όσοι παράγουν για το κοινό και το προσφέρουν όπως εσύ, ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *